pondělí 14. února 2011

Zpověď lenochoda

Tak jsem prý silný prokrastinik. Chorobně odkládám úkoly a měl bych zapracovat na své léčbě. Podle mě, je to jen lenost.

Naše společnost si z nějakého nepochopitelného důvodu vzala za své politickou korektnost. Prý to začalo, no kde jinde, než v Americe. Chápu, že když někomu na ulici nadáváte do negrů, že to dotyčnému na sebevědomí nepřidá, a že je potřeba s tím něco dělat. To souhlasí. Jenže. Dnešní politická korektnost se rozšířila i do celé sociální společnosti (což je fajn) a zdegenerovala do neskutečných rozměrů (což už tak fajn není).

UPOZORNĚNÍ: NÁSLEDUJE POLITICKY NEKOREKTNÍ TEXT, SLABŠÍ JEDINCI NECHŤ PŘEJDOU K DALŠÍMU ODSTAVCI.

Nepovažuji se za rasistu. Podle mého je třeba soudit člověka podle toho co dokázal a jaký je uvnitř. Ne podle barvy kůže. Ale přijde mi nemístné mít dvojí metr, a pak ještě poslouchat stěžování na rasimsus, když se někdo rozhodne z toho benevolentnějšího metru přejít k tomu reálnému. Protože když majitel bytu odmítne nezaměstnaného třikrát trestaného Roma s dvanáctičlennou rodinou, kterého se před měsícem konečně podařilo dostat z městského bytu, jehož zdi se už dobrovolně bortili, a dá raději přednost dvěma mladým lidem, bez zvířete, bez závazků, se slušnou prací, není to podle mě rasismus, ale pud sebezáchovy.

Proč se nesnažíme pojmenovat věci pravými jmény? Proč si lžeme do kapsy? A lžeme si pořád. Nevěříme reklamám, nenecháme se napálit falešnými slevami, máme pod kontrolou své finance a nic zlého se nám nikdy nemůže stát. Potom jdeme do obchodu Tesco, necháme si vnutit od příjemného pána v obleku jejich ClubCard, která mapuje co si kupujeme, koupíme si tam tričko, které je ve slevě za 300Kč (a jinde stojí 100Kč), zaplatíme to kreditkou, protože zrovna nemáme hotovost a nakonec skončíme ve víru dluhů. A takhle můžeme pokračovat.

Přátelé, proberte se. A když už nejste upřímní k ostatním, buďte alespoň k sobě.


P.S. Původně jsem sem chtěl dát fotku lenochoda, ale je to dost hnusný zvíře... 

Foto zdroj: www.narmyslenka.cz 

Žádné komentáře:

Okomentovat