středa 23. února 2011

Nanuk v nás

Tahle zima trvá už dost dlouho. Tak dlouho, že přestala spolupracovat technika, oblečení odmítá zahřát a čaj už nemůžu ani vidět. Kdyby mi teď někdo vyndal kteroukoliv kost z mého prokřehlého těla, mohl by ji z fleku prodat jako XXL Nanuk. Chápu, že třeba v Rusku jsou na tom hůř, ale tam mají, jak známo, alespoň dost vodky. Jděte do háje s globálním oteplováním!

Takže zatímco sníh zmizel, mráz spokojeně zůstal a dál mi přes zmrzlé mimické svaly znemožňuje nadávat. Je to k zbláznění, ale počasí je ještě horší pán, než korporace, o kterých jsem psal včera. Můžete se před ním schovat do bytu, ale jen v případě, že nemusíte do práce, nebo venčit psa. Což je vůbec zážitek. Rychle ven, pak před sebou rychle hnát tu bílou kouli v huňatém, teplém kožichu, dvakrát ho ukoupnout od patníku a rychle domů. Jakoby nestačily ranní procházky se psem, ještě začala stávkovat technika. Když konečně přemluvíte auto, aby po deseti minutách nastartovalo, zjistíte, že se k zimnímu spánku uložila vrata, takže stejně musíte metrem. A co si budeme povídat - cesta metrem je v tomhle počasí tak trochu dobrodružství.
Mráz přišel náhle...

A ke všemu nám zase lžou média. Nejen, že nám začátkem týdne (nebo koncem minulého, už nevím) tvrdila, že "včerejšek byl nejchladnějším dnem v únoru" aby se pak ukázalo, že je čím dál tím větší kosa, ale oni nám ještě drze v rádiu hlásí, že přes den bude -6 až -2 a to i ve chvíli, kdy teploměr hlásí -10. Trochu mi to připomíná scénu z Nestydy ("Tak to budeme hlásit obráceně.")...

Ale ne všechno je na tomhle počasí k zbláznění. Můžete například vypnout mrazák a vyházet všechno na balkón, je tam minimálně o tři stupně větší zima. Je také příjemné trávit čas ve vyhřáté kanceláři a plánovat letní dovolenou. Je sice potřeba překousnout vysmáté počítačem upravené sexy lidi v plavkách, ale za ten pocit, že za pouhých pět měsíců už bude dobře to přeci stojí.

Foto zdroj: 4bp.blogspot.com

Žádné komentáře:

Okomentovat