úterý 15. února 2011

Kritický nedostatek gentlemanů

Na tuhle myšlenku mě vlastně přivedla osoba mně velmi blízká (z důvodu obavy před útoky feministek na její osobu se odvolávám na zákon č.2/1993 Sb.). Někomu taky může přijít trochu zvláštní, že se obouvám taky do vlastních řad, ale snad mi to odpustíte.

Naší civilizaci hrozí akutní nedostatek gentlemanů. Posledním, co si pamatuji, byl Vinnetou, rudý gentleman. Otevírání dveří, pomáhání při oblékání (při svlékání ochotně pomáháme stále), placení v restauraci. To všechno a mnohem více by měl správný muž znát a dělat. Jenže.

Nechci tvrdit, že za všechno můžou feministky. Ale skoro jo. Neustále nám musí dokazovat, že ženy jsou mužům ve všem rovny. A tak se stávají manažerkami, závodnicemi nebo námořnicemi (a proto jsou v amerických ponorkách na místo raket dámské záchodky). Do dveří se hrnou jako velká voda, přidržení kabátu berou jako sexuální obtěžování a když za ně chcete zatáhnout účet, budou se na vás dívat jako na podřadného moulu, případně na vás vyštěknou, jestli si myslíte, že "jako nemaj na účet?!"

Abych byl spravedlivý. Moji spolupohlavníci v tom taky nejsou nevinně. Žena je pro hodně z nich jen příslušenství myčky nebo sporáku, případně nosič tašek s nehoráznou spotřebou. Dveře ji otevřou maximálně když ji chtějí vyhodit z koupelny a za ženu zaplatí možná tak účet za ten plynový sporák.

Přitom i nám, mužům, dělá leckdy opravdu radost vám ty zatracené dveře otevřít. Takže na vás apeluji, mladé dámy: VYŽADUJTE TO!

Foto zdroj: szm.hng.sk

Žádné komentáře:

Okomentovat