čtvrtek 31. března 2011

Výhodná koupě

Není to tak dlouho, co jsem kroutil očima nad tím, jak zase ti naši důchodci naletěli podomním prodejcům. Šlo o prodej univerzálního čistícího přístroje, doplněného dárkem - sadou zaručeně kvalitních švýcarských hrnců. Nádavkem ještě dostali dvě pravé ovčí deky. Cena? Naprosto neuvěřitelných 30.000 Kč. Neuvěřitelných proto, že původní cena byla 65.000 Kč. No neberte to, za tu slevu.

Jejich zbraní jsou šarm a slova, jejich montérkami je oblek.
Společnost Swiss Natur Solution s.r.o. poslal své mladé a sympatické upovídané zlodějíčky, aby na předváděcí akci vymyli mozky bandě důchodců z různých regionů. Na pozvánce jim nabídli řízek a pivo, možná i dárek, přijeli si pro ně autobusem až před dům a důvěřiví staříci se tedy vypravili podívat se, co že je ve světě nového. 

Nového nebylo nic. Dokonce i způsob, jak vyluxovat jejich peněženky byl naprosto nezměněný. Nejdřív odprezentovat nesmyslně přemrštěnou cenu, pak nabídnout slevu, pobrečet si, jak se mám špatně, protože se spoustu lidí chodí na akce jen najíst a nakonec nabídnout pár dárků, hlavně ať už něco prodám a můžu uživit svoji ženu a dítě. Nemáte u sebe šest masaryků? Nevadí, zavezu Vás domů, klidně na poštu, kam jen potřebujete. A co tenhle náramek, co Vás ochrání před vším zlým - nechcete? Že už jste ho měla a nefungoval? Tak já Vám ho dám se slevou. Myslete na to, že jsem     Vás sem odvezl.... 

A je vyděláno. Účet je 31.000 Kč, tzn. že čistý zisk je cca 27.000 Kč. Z jednoho klienta. A to se na akci prodá nepotřebný šunt alespoň tak 5 lidem. Sto, sto padesát tisíc zisku jen tak? Proč ne. No ale co když si zákazník smlouvu rozmyslí? Nevadí, má tam desetitisícovou pokutu. Nebude mít holt ani zboží, ani prachy.

Hrnce nakonec skončili u nás. Staříci už totiž nakoupili minimálně čtvrtou sadu. Čistící přístroj leží v koutě, protože je pro ně příliš těžký. Velmi chytře vymysleli, že jim s nim bude uklízet rodina, ta ale stojí a nevěřícně zíra, natož aby byla schopna uklízet. Ovčí deky, které ovce nikdy neviděly, skončily u jedné z vnuček. Koušou, jsou neforemné a spát se pod nimi nedá.

A důchodci se tomu jen smějí. Přišli o třicet tisíc a tvrdí, že příště budou chytřejší. Nebudou. Nějaký polointeligent, co se sotva vyučil, a možná ani to ne, je při nejbližší příležitosti oškube i o ten zbytek, který jim zůstal. Nemůžou za to - jsou už prostě takoví - důvěřiví, bezbranní, pomalejší. Neznají nástrahy bezpáteřních hovad, jako jsou ti ze Swiss Natur Solution s.r.o. Ochránit je nemůžeme - na akci se dostaneme velmi těžko, prodejci o nás nestojí. A tvrdohlaví důchodci tam stejně pojedou. ČOI, ani Policie s tím nic neudělají. Nemůžou. 

Takže rada nakonec: chcete-li vydělat dost peněz a navíc téměř bez rizika, začněte okrádat důchodce.



P.S. Původně jsem chtěl zveřejnit seznam firem, které se tímto výnosným byznysem zabývají. Jak jsem ale hledal jednotlivé názvy a jména, byl k dispozici čím dál tím větší seznam. Kdybych pokračoval, zřejmě by se sem ani nevešel. Firmy jako Profi Czech s.r.o., Mark 9 s.r.o., Top Live s.r.o. a další jsou zřejmě jen špičkou ledovce - navíc firmy vznikají tak rychle, že za půl roku už tu zase budou nové. 

Přikládám pár odkazů na články k tématu: Od důvěry k teroru a Kterak firmy tahají z důchodců peníze.

Foto zdroj: theatificialvagina.blogspot.com

Žádné komentáře:

Okomentovat