pondělí 12. září 2011

Velká témata: drsný svět

Z mého pohledu na světě existují dvě zla. Mobilní operátoři a média. O těch první už jsem toho v poslední době napsal dost, po čase se tedy vrátím zpět k médiím. 

Soudě dle pravidelného čtení stránek idnes.cz, lidovky.cz, novinky.cz a aktualne.cz, stejně jako reflex.cz, tedy těch největších z největších, žijeme v tomto světě:

Za hranicemi České republiky se nachází Libye, Velká Británie a Řecko. V Libyi mají válku, v Británii výtržníky v ulicích a v Řecku nemají nic, především ne peníze. Dříve také existovalo pár jiných arabských států, než je zničil facebook. Kdysi také existovalo něco jako USA, než to jeden vousatý terorista, který letos dostal olověné žihadlo, napálil letadly plnými lidí do dvojčat, čímž definitivně změnil svět. Ale možná to udělala sama Amerika, čert ví.

Doma mezitím uplácíme, odposloucháváme a v jediné opravdu zajímavé části republiky, Šluknovském výběžku, se řežeme mačetami s nepřizpůsobivými občany. Cikáni tu už asi nejsou, jsme totiž všichni rasisté. Naše nejvýznamnější osobnosti začínají na "B": Bárta, Barták, Bátora, Blbci Klaus + Hájek + Jákl. A nesmíme zapomenout ani na naši st(á/o)lici Bartošovou.  

Nakonec ještě spadne letadlo s hokejisty, celý svět pláče a dvacet tisíc z nás se sejde, aby vyjádřilo upřímnou soustrast třem naším legendárním hráčům, kteří se stali legendami hlavně tím, že umřeli ve vyrachtaném JAKu.* Jinak nikdo neumřel, jen občas při autonehodě, ale to nikoho nezajímá.

Jo a taky hrajeme mizerně fotbal, ať už vyhráváme nebo prohráváme.

Co nás čeká příští rok:  finanční krize (možná přijde o něco dřív), konec světa (možná nepřijde)



*nijak nesnižuji lidskou tragédii pádu letadla a soucítím s rodinami hokejistů

Žádné komentáře:

Okomentovat